Zelené potraviny
Zelené potraviny označujeme potraviny, které mají vysokou nutriční hodnotu a velký podíl bílkovin. A to v naprosto přirozené a komplexní podobě.
Nejznámější zelenou potravinou je chlorela a zelený ječmen. Obecně do zelených potravin řadíme bakterie, řasy i trávy. Zelené potraviny jsou navíc často označovány jako green food a jsou přírodním zdrojem energie, vitaminů antioxidantů, detoxikují organismus, brání předčasnému stárnutí a podporují imunitní systém.
Pravidelnou konzumací zelených potravin výrazně zlepšíte trávení, posílíte imunitní systém a navodíte společně se zdravou stravou neutrální PH. To vše dokáže vytvořit podmínky v organismu, který pak odolává nemoci. Významnou měrou podporují detoxikační procesy a snižují negativní vliv emočního stresu. #ShowMore#
Jaké máme zelené potraviny?
- zelený ječmen
- chlorela
- mladá pšenice
- nopal
- psyllium
- spirulina
- alfalfa vojtěška
- kelp
- matcha tea
- mořské řasy
- vybrané druhy zeleniny (listový salát, pažitka, špenát, zelí..)
Hlavní přednosti a účinky zelených potravin
- podporují a harmonizují činnost většiny orgánů
- detoxikují organismus
- jsou zdrojem kyseliny listové a chlorofylu
- jsou zdrojem energie a vitality
- jsou zdrojem antioxidantů, působí proti volným radikálům a tím brání předčasnému stárnutí
- podporují imunitní systém a působí jako prevence nachlazení a chřipky, při těchto respiračních onemocnění urychlují léčbu
- podporují trávení, střevní mikroflóru
- mají příznivý vliv na mozkové funkce
- vytváří, spolu s rostlinnou stravou PH neutrální - zásadotvorné prostředí, tj. jsou vhodné s problémy při překyselení organismu
- při obtížích se žlučníkem a játry vyrovnávají hladinu cholesterolu a snižují hladinu cukru
- preventivně působí proti civilizačním nemocem, zvyšují emoční odolnost
Co nám brání k užívání zelených potravin?
I přes zmínění pozitivní stránky zelených potravin je jejich užívání stále minoritní. Mnoho lidí má přirozený odpor k zelené barvě potravin, ať je to zelenina, ovoce či mořská řasa. Proto si nedovolí výše zmíněné přednosti vyzkoušet a udělat si svoji zkušenost.
Většinou po měsíčním užívání zelených potravin s mírnou úpravou jídelníčku se výrazně projeví na fyzické i psychické kondici.
Kdo chce začít, doporučujeme menší dávky, podávat např. zelený ječmen chlazený nebo zředit malým množstvím džusu. Prostě najít důvod proč ještě dříve, než nás nemoc či situace donutí. Prevence a chuť cítit i pracovat lépe je prioritou našeho eshop pracuj-zdrave.cz